Tour de France 2020 liveticker

Elke kilometer volg je live op deze pagina

De Tour de France van 2020 hoef je via Sport in Nederland niet te missen. Via deze liveticker van de organisatie blijf je de gehele etappe op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wil je weten hoe laat de etappe op de televisie komt? Check dan hier het uitzendschema. Hier vind je ook zeer handige live streams om via je laptop of mobiele telefoon live naar de Tour de France te kijken.

Wat is een liveticker?

De liveticker is van het originele Tour de France Twitter kanaal. Wie zit er in de kopgroep? een valpartij? welke colls gaan we beklimmen. Je hoeft niks te missen van de Tour de France van 2020.

Live

De liveticker hier onder update zich automatisch. Is er nieuws? Dan lees je het direct op deze pagina. Wij wensen je veel plezier met het volgen van de Tour de France.

2020

De Tour de France van 2020 begin op 29 augustus in Nice. Direct in de eerste week krijgt het peloton met een aantal pittige bergetappes te maken. De laatste etappe van de Tour is op zondag 20 september.

Egan Bernal (INEOS) verdedigt deze ronde zijn titel van 2019. De 23-jarige Colombiaan is de kopman van zijn team. Voormalig Tour-winnaars Chris Froome en Geraint Thomas zijn niet opgenomen in de selectie omdat ze niet fit genoeg zijn. Froome rijdt later dit jaar de Vuelta en Thomas de Giro d’Italia.

Jumbo-Visma lijkt de grootste uitdager te gaan worden voor team INEOS. De formatie heeft met Primoz Roglic en Tom Dumoulin twee kopmannen die het Bernal lastig kunnen gaan maken. Steven Kruijswijk (vorig jaar derde) moet door een schouderbreuk de Tour de France dit jaar aan zich voorbij laten gaan.