Toeschouwers niet welkom bij Spelen in Tokio

Toeschouwers niet welkom bij Spelen in Tokio

Zomerspelen vinden plaats achter gesloten deuren

Toeschouwers zijn deze zomer bij de Olympische Spelen in Tokio niet welkom. Het organisatiecomité heeft in overleg met de Japanse overheid en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) besloten om vanwege coronazorgen helemaal geen publiek toe te laten op de sportlocaties in de hoofdstad.

“We hadden geen andere keuze”, laat Seiko Hashimoto, de voorzitster van het organisatiecomité van Tokio, vandaag weten. Het was de bedoeling dat inwoners van Japan wel de Spelen mochten bezoeken. De stadions zouden voor 50 procent gevuld mogen worden, met een maximum van 10.000 bezoekers. Artsen en andere medisch deskundigen zeiden de afgelopen weken dat het echter beter zou zijn voor de druk op de gezondheidszorg om helemaal geen fans toe te laten.

De Japanse regering besloot donderdag om wederom de noodtoestand uit te roepen in Tokio, omdat het aantal coronagevallen in de hoofdstad de laatste dagen weer snel toeneemt. De noodtoestand geldt tot 22 augustus. Enkele uren later besloten de betrokken partijen ook om helemaal geen fans toe te laten.

Geef reactie

Laat reactie achter