Tips: Volgende week word het zinderend heet

Read Time1 Minute, 56 Second

Tips om te sporten met zinderend heet weer

Sporten en heet weer dat is altijd een lastige combinatie. Volgens de verwachtingen word het volgende week zinderend heet dus ook de sporters zullen zich hier op moeten aanpassen.

Vanaf maandag gaan de temperaturen omhoog met 26 of 27 graden. Vanaf dinsdag word het zoals het nu lijkt zinderend heet met dinsdag temperaturen van 33 tot 35 graden. De warmte lijkt aan te houden tot eind volgende week

Sporten en met warm weer?

Iedere sporter zou op de hoogte moeten zijn van de symptomen van de hitteaandoeningen. Maar het is natuurlijk beter om deze te voorkomen.

Hier volgen een aantal tips:

Plan je training ‘s ochtends of ‘s avonds. Hiermee ontloop je de hoogste temperaturen.
Bij hoge temperaturen dienen er tijdens een training/wedstrijd iedere 15 tot 30 minuten drinkpauzes ingelast te worden.
Probeer net zo veel vocht te drinken als je verwacht uit te zweten. Dit kan je beter schatten door je bijvoorbeeld voor en na een trainingssessie een keer te wegen. Sowieso eens leuk om te doen; je merkt een groot verschil!
Draag zo min mogelijk kleding. Als sporter moet je eigenlijk net iets te weinig kleding dragen omdat de kleding ervoor zal zorgen dat je nog sneller opwarmt. Kies voor kleding met lichte kleuren, deze zullen de warmte reflecteren in de omgeving.

Drinken met warm weer

Het effect van voldoende vochtinname voor en tijdens een training is enorm. Het zal de negatieve invloeden tijdens een inspanning met warme omstandigheden sterk doen verminderen en zorgt er tevens voor dat de kerntemperatuur van het lichaam langer op een laag niveau blijft.

Tijdens een zware inspanning met warme omstandigheden kan het lichaam namelijk per vierkante meter lichaamsoppervlak per uur meer dan één liter zweet verliezen. Als voorbeeld gebruik ik een persoon met een gewicht tussen de 50-75 kg. Deze persoon zou bij een intense inspanning op een warme dag met een grote warmtebelasting 1,6 tot 2 liter zweet verliezen per uur.

De maximale hoeveelheid kan oplopen tot ongeveer 10 tot 15 liter zweet, maar dat is alleen mogelijk wanneer je het lichaam voldoende aanvult met vocht.
Dit bericht verscheen als eerste op www.sportingroningen.nl

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %