16 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Tim Merlier wint chaotische derde etappe in de Tour

Tim Merlier wint chaotische derde etappe in de Tour

Tim Merlier wint chaotische derde etappe in de Tour

Alpecin-Fenix laat zich opnieuw van voren zien in de Tour

Alpecin-Fenix heeft opnieuw zijn slag geslagen in de Tour de France. De Belg Tim Merlier won maandagmiddag de derde etappe die ontsierd werd door een aantal zware valpartijen.

Schelling en Gesink

De etappe die de renners van 183 kilometer van Lorient naar Pontivy begon voor de Nederlandse wielerfans met een leuk en een minder leuk moment. Bolletjestruidrager Ide Schelling koos vandaag opnieuw de aanval en wist op de Côte de Cadoudal een belangrijk puntje te scoren waardoor de 23-jarige Schelling met 5 punten aan de leiding gaat in het bergklassement. Na het veroveren van het punt liet Schelling zich terug zakken in het peloton en de kopgroep bestond daarna nog uit Cyril Barthe, Maxime Chevalier (B&B), Michael Schär (AG2R) en Jelle Wallays (Cofidis).

Powered by WP Bannerize

Het mindere leuke moment kwam maandagmiddag van een valpartij. Geraint Thomas verloor na amper een uur koers de macht over het stuur kwijt na een drempel en ging onderuit. Ook Jumbo-Visma wielrenner Robert Gesink en diens ploeggenoot Tony Martin gingen onderuit waarbij voor Gesink de schade het grootst was. De 35-jarige Gesink kwam hard op zijn rechterschouder terecht en moest opgeven. Vermoedelijk heeft Gesink bij de val zijn sleutelbeen gebroken.

Roglic ook ten val

Jumbo-Visma blijft tot op heden in de Tour de France niks bespaard, want op 10 kilometer van de streep lagen er opnieuw drie renners van de geel-zwarte brigade op de grond, waaronder kopman Primoz Roglic. De Sloveen zag er zwaar gehavend uit aan elleboog en bil, maar kon zijn weg naar de finish in Pontivy wel vervolgen.

Even later vond er opnieuw een valpartij plaats, waarbij onder anderen Arnaud Démare en Jack Haig lagen. In de sprint van een flink uitgedund peloton ging Caleb Ewan hard onderuit en nam Peter Sagan in zijn val mee. Roglic verloor we ontzettend veel tijd en kwam op 1 minuut en 22 seconden  achterstand op ritwinnaar Tim Merlier over de finish.

In het algemeen klassement heeft Van der Poel nu acht seconden voorsprong op Julian Alaphilippe. Richard Carapaz klom naar de derde plaats, terwijl Wilco Kelderman en Bauke Mollema nu respectievelijk vijfde en elfde staan. Pogacar verloor 26 seconden en zakte naar de zesde plek in het klassement. Roglic bezet nu op ruim anderhalve minuut de twintigste plaats.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites