28 maart 2024
Fc Twente

FC Twente

Heracles heeft zaterdagavond in de derby tegen FC Twente een punt weten te pakken. De thuisploeg speelde lange tijd met tien man, maar wist tot aan het einde van de wedstrijd stand te houden. Het duel eindigde in 1-1.

Heracles moest al in de zestiende minuut met tien man verder toen een harde charge van Ouahim terecht bestraft werd met een rode kaart. Ondanks een man minder kwam de ploeg van trainer Wormuth via Fadiga op een 1-0 voorsprong. Met die stand leken de ploegen dan ook te gaan rusten, maar diep in blessuretijd zorgde Smal toch nog voor de gelijkmaker.

In de tweede helft had FC Twente het meeste de bal, maar bleef ook Heracles zo nu en dan lekker aanvallen. Daardoor was de tweede helft vrij open. Twente kreeg de grootste kansen op een overwinning, maar ook Heracles was een aantal malen dicht bij een tweede treffer.

Vlak voor tijd ontsierde het duel nog in geduw en getrek en kreeg invaller Cerny van een Heracles supporter nog een flinke draai om zijn oor. Omdat beide ploegen het ontzettend druk met elkaar hadden viel er in het restant geen doelpunt meer.