Schaatsen Sportnieuws

Thomas Krol naar Lotto-Jumbo

Schaatsen, Wielrennen, Lotto-Jumbo

Krol verruilt Team Plantina voor Lotto-Jumbo

Thomas Krol maakt de overstap van Team Plantina naar Lotto-Jumbo. De 25-jarige sprinter heeft dinsdag voor twee jaar getekend bij de ploeg van coach Jac Orie.

“Na vijf mooie jaren bij iSkate heb ik de afgelopen periode voor mezelf de keuze gemaakt om van ploeg te veranderen en een nieuwe uitdaging aan te gaan onder Jac”, zegt Krol over zijn overstap.
“Daarnaast wilde ik ook graag met allrounders trainen, zodat ik mijn uithoudingsvermogen – van belang op de 1.500 meter – verder kan verbeteren. Daarom is Lotto-Jumbo voor mij een goede keuze.”

De diversiteit binnen de ploeg spreekt Krol aan. “Ik kan straks trainen met sprinters als Jan Smeekens en Hein Otterspeer, maar tegelijkertijd ook met allrounders als Sven Kramer en Patrick Roest. Deze nieuwe omgeving biedt mij veel mogelijkheden en ik ben ervan overtuigd dat ik hier nog beter kan worden.”
Krol, die in 2016 bij de WK afstanden brons pakte op de 1.500 meter, liep afgelopen seizoen deelname aan de Olympische Spelen in Zuid-Korea mis. Hij zou aanvankelijk wel als reserve op de 1.000 meter afreizen, maar die plek werd uiteindelijk vergeven aan Kai Verbij.

Geef een reactie