6 april 2020

Sport in Nederland

Het actuele sportnieuws van eigen bodem

Team Smit Consultancy op de Weissensee in 2019

Team Smit Consultancy op de Weissensee in 2019

kleding

Thirza Gorkink (24) gaat volgende week met haar ploeg Team Smit Consultancy Husqvarna voor de tweede keer naar de Oostenrijkse Weissensee.

Betere resultaten in 2020

Gorkink woonachtig in het Overijsselse Vaassen hoopt in 2020 zich te verbeteren van haar prestaties die ze vorig jaar op de Weissensee reed. “Ik hoop zeker de resultaten van vorig jaar te evenaren, dit betekend 2 wedstrijden uitrijden. Op de 200 km hoop ik verder te komen dan vorig jaar. Als ik bij alle wedstrijden alles heb gegeven wat ik in mij heb, en als er dan ook nog mooie uitslagen bij zitten is het een geslaagde week op de Weissensee,” aldus Gorkink.

Team Smit Consultancy 1
Thirza Gorkink (47) op de Weissensee in 2019

Met wat extra duurtrainingen heeft Gorkink zich goed voorbereid op de koersen op de Weissensee. “Je probeert altijd wat duur trainingen te doen op de fiets voor de conditie. Ook heb ik dit jaar een wedstrijd op Flevonice gereden, dit is ook een goede training voor de Weissensee.”

Voor alle deelnemers op de Weissensee is het jaarlijks een plezier om te rijden. Ook Gorkink vind het fantastisch om te rijden op het Oostenrijkse ijs. “De hele sfeer rondom het evenement is echt super. Alle rijders die er zijn houden van de sport. En de afwisseling van toertochten en wedstrijden is ook geweldig.”

Natuurijs en Elfstedentocht

Gorkink heeft in Nederland nog nooit een marathon op natuurijs gereden. Toch lijkt het haar fantastisch om in Nederland eens op natuurijs te staan. “Ik heb in Nederland nog geen marathons op natuurijs gereden, dus weet ook niet hoe dat is. Hij lijkt mij wel gaaf om een keer een Nederlands kampioenschap te rijden in Nederland.”

Ook lijkt het Gorkink leuk om ooit de Elfstedentocht te mogen rijden. Maar het blijft de vraag of er na 23 jaar nog wel ooit een tocht zal gaan komen.”Het zou wel heel uniek zijn om die een keer mee te mogen maken, zeker als wedstrijd rijder. Als die niet zou komen zou ik het voor mij zelf ook niet zo heel erg vinden,” besluit Gorkink.