Sportnieuws Wielrennen

Terpstra en van der Breggen winnen Ronde van Vlaanderen

Niki Terpstra, Wielrennen

GENT –  Niki Terpstra heeft zondag de Ronde van Vlaanderen op zijn naam geschreven. De Noord-Hollander bekroonde een mooie solo en werd zo de eerste Nederlandse winnaar van de Vlaamse wielerklassieker in 32 jaar.De 33-jarige Terpstra reed op 19 kilometer van de finish weg en werd niet meer bijgehaald door de concurrentie. Na 264,7 kilometer van Antwerpen naar Oudenaarde hield hij een kleine voorsprong over op de Deen Mads Pedersen.
Philippe Gilbert, die de Ronde van Vlaanderen vorig jaar won, moest ditmaal genoegen nemen met de derde plaats. Wereldkampioen Peter Sagan, de winnaar van twee jaar geleden, eindigde als zesde.

Anna van der Breggen

Bij de dames won Anna van der Breggen ‘Vlaanderens Mooiste’. Van der Breggen reed op 27 kilometer van de streep weg en werd niet meer achterhaald door de concurrentie. Amy Pieters won de sprint om de tweede plaats.

Annemiek van Vleuten zorgde met de derde plek voor een volledig Nederlands podium. Dat deed ze ondanks dat eerder in de koers bij een val haar schouder uit de kom schoot. Die schoot echter weer terug. Ook Chantal Blaak (vijfde) en Ellen van Dijk (zevende) nestelden zich in de top tien.