Jupiler League Sportnieuws Voetbal

Telstar begint goed aan play-offs

Voetbal, Jupiler League
Telstar thuis te sterk voor De Graafschap

Telstar heeft de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de play-offs om promotie degradatie naar de eredivisie weten te winnen. De ploeg uit Velsen-Zuid won met 3-2 thuis van De Graafschap.

Het was vanaf minuut één genieten in Velsen, waar Telstar een stuk beter begon dan De Graafschap. Dat resulteerde na twintig minuten in de openingstreffer. Melvin Platje kreeg de bal voor zijn voeten na een misser van verdediger Kevin van Diermen, twijfelde niet en schoot onberispelijk raak: 1-0.

Op slag van rust begon het er nog slechter uit te zien voor De Graafschap. Sven Nieuwpoort kreeg zijn tweede – makkelijk gegeven – gele kaart van scheidsrechter Jochem Kamphuis. De arbiter werd vervolgens ook niet geholpen door zijn grensrechter, die een zuiver doelpunt van Andrija Novakovich afkeurde vanwege buitenspel.

Toen Novakovich na 55 minuten alsnog de 2-0 maakte, leek de wedstrijd gespeeld. De Graafschap tapte met tien man echter uit een ander vaatje en maakte prompt twee doelpunten. Daryl van Mieghem en Fabian Serrarens trokken de stand gelijk met twee doelpunten binnen drie minuten.

 

Toch ging Telstar met de zege aan de haal. Mohamed Hamdaoui ramde een vrije trap van grote afstand binnen: 3-2.
Geef een reactie