9 april 2020

Sport in Nederland

Het actuele sportnieuws van eigen bodem

Team Smit Consultancy Husqvarna en Team Stouwdam

De dames van Team Smit Consultancy Huqvarna en Team Stouwdam zijn klaar voor de Aart Koopmans Memorial die donderdag op de Weissensee op het programma staat.

De schaatssters en schaatsers die onder het Marathon Schaatsteam Overijssel vallen gingen gezamenlijk dinsdag en woensdag het ijs op om goed voorbereid donderdag aan de start te staan.

Schaatsers

Team Smit Consultancy Husqvarna: Loes Adegeest, Bianca Roosenboom, Rixt Hoogland, Eva Olde Hampsink en Thirza Gorkink.

Team Stouwdam bestaat uit: Mart Nijhoff, Jelle Ligtenberg, Jelmer Ligtenberg en Gijs Verduijn.

Team Smit Consultancy Husqvarna en Team Stouwdam gezamenlijk op de Weissensee

Rixt Hoogland liet vandaag aan Sport in Nederland even in het kort weten dat zij en de teams er helemaal klaar voor zijn. “Maandagmiddag zijn we na een vlotte reis aangekomen op de Weissensee. Op dinsdagochtend stonden we voor het eerst op het ijs. Het ijs was van goede kwaliteit en de temperatuur was aangenaam. Voor een aantal dames was dit wennen, ze stonden namelijk voor het eerst op natuurijs.  De een stond wat langer op t ijs dan de ander. S middags werd er nog een kort rondje gereden op de fiets.”

“Vandaag (woensdag) stapten we nog even op het ijs om het ijs te voelen. De meesten hielden het na een grote ronde weer voor gezien. S middags deed iedereen een beetje z’n eigen ding. Aan het einde van de middag was het tijd voor de inschrijving en de materiaal controle.  Vanavond werden de voorbereiding getroffen voor de eerste wedstrijd van morgen,” aldus Rixt Hoogland vanaf de Weissensee

Team Smit Consultancy Husqvarna