Team Smit Consultancy Husqvarna gaat binnenkort weer op 1,5 meter trainen

Team Smit Consultancy Husqvarna gaat binnenkort weer op 1,5 meter trainen

9 mei 2020 0 Door Sportredactie

De marathonschaatssters van het team van Team Smit Consultancy Husqvarna gaan binnenkort de training weer hervatten. Net zoals in veel sporten zal dit gebeuren volgens de richtlijnen van het RIVM, dus op 1,5 meter afstand van elkaar.

Babette Buitenhuis die aan haar derde seizoen begint bij het schaatsteam kijkt uit naar de trainingen. “Volgende week hebben we een online meeting waarin we met elkaar kennis gaan maken. We hebben ook een aantal nieuwe schaatssters erbij gekregen. Dan zullen we ook gaan bespreken hoe we de trainingen zullen hervatten. Het is eventueel mogelijk dat we dan gaan skeeleren want daarmee kan je prima die 1,5 meter afstand houden.”

Versterkingen

Bij Team Smit Consultancy Husqvarna zijn drie schaatssters vertrokken. Rixt Hoogland heeft een nieuw team gevonden, Anke Breunis is gestopt en Paulien Verhaar kiest voor een toekomst op de langebaan. Toch heeft het team zich wel weten te versterken. “Corina Strikwerda en Malou Hiemstra komen het topdivisie team versterken. Zij zullen een team gaan vormen met Loes Adgeest en Bianca Roosenboom.” In het beloften team waar Babette Buitenhuis zelf deel van uitmaakt zullen ook Thirza Gorkink, Loes Busser en Eva Olde Hampsink gaan rijden. Thijs Visscher vertrekt bij als trainer van Team Smit Consultancy Husqvarna en word Jorrit Veneman die vorig jaar al assistent was de nieuwe trainer.

Babette Buitenhuis kijkt uit naar het nieuwe jaar. Sinds oktober 2019 kampte ze met een scheenbeenblessure. “Door het coronavirus lagen alle onderzoeken stil. Volgende week moet ik er weer mee heen. Het gaat de goede kant op en ik ga er gewoon vanuit dat ik bij het begin van het seizoen in oktober weer kan rijden.” En Buitenhuis verwacht er dan ook veel van. “Ik wil me gaan proberen te meten met de top van de belofte competitie,” spreekt ze zeer enthousiast uit.