Live de Tour de France etappe van vandaag volgen

De Tour de France volg je hier drie week lang live via Sport in Nederland. Vind hier alle benodigde informatie om niks te missen van de Tour de France van 2023.

Kijktips

De TDF 2023 zal ook dit jaar via meerdere kanalen live te zien zijn. Hier hebben we voor de etappe van vandaag een aantal handige directe linkjes zodat je direct online de etappe kan volgen.

TDF 2023 livestream 1
Radio Tour de France :LIVE

De etappe van vandaag

Dertiende-etappe-Tour-de-France

Vandaag mogen de renners nog één keer knallen want we krijgen weer een hele zware bergetappe met finish op uy de Dome. En aangezien dit een klim is van de buitencategorie mogen we wederom spektakel gaan verwachten tussen de renners in het algemeen klassement.

Sinds 1988 zat de Puy de Dôme niet meer in de Ronde van Frankrijk. De slotklim staat gelijk aan 13,3 kilometer klimmen tegen 7,7%. De eerste 5 kilometer loopt op met zo’n 7%, daarna vlakt de weg af, om in de laatste 5 kilometer met een brute eruptie te komen. Die sectie stijgt constante dik in de dubbele cijfers.

De negende etappe zal vanmiddag vanaf 13.00 uur live te zien zijn via Eurosport 2. De NOS begint de uitzending op NPO 1 om 13.45 uur en de VRT met Sporza is er vandaag ook om 13.45 uur bij.

Uitslagen en standen

Wil je direct na afloop beschikken over de rituitslag en de stand in het algemeen klassement? Via onderstaande linkjes kan je nu direct alle uitslagen en rangen en standen bekijken.

Uitslag etappe

Algemeenklassement

Bergtrui

Sprinttrui

Jongerenklassement

Ploegenklassement

Deze link verwijst naar de officiële Tour de France website waar direct alle uitslagen na de etappe te vinden zijn.

/