Taekwondoka Bodine Schoenmakers wil via OKT in Milaan naar Olympische Spelen in Tokio

Taekwondoka Bodine Schoenmakers wil via OKT in Milaan naar Olympische Spelen in Tokio

3 december 2019 0 Door Sportredactie

Bodine Schoenmakers wil volgend jaar naar de Olympische Spelen in Tokio. De 23-jarige Brabantse won afgelopen weekend zilver bij het EK Taekwondo in het Ierse Dublin. In de finale was de Kroatische Marija Stetic in de categorie -57 kilogram met 6-2 te sterk.

Zilveren EK medaille

Schoenmakers won afgelopen weekend het zilver, maar volgens de Taekwondoka had er meer ingezeten. “De wedstrijden in de kwartfinale en de halve finale zaten erg dicht op elkaar. Ik begon wat vermoeid aan de finale en had ook niet de beslissingen mee van de scheidsrechter. Natuurlijk zilver is mooi maar ik had deze partij ook kunnen winnen,” zegt ze in gesprek met Sport in Nederland.

Schoenmakers kreeg het taekwondo met de paplepel ingegoten. Haar vader wist in het verleden de Europese titel te veroveren en eindigde als tweede op het WK. “Ik doe deze sport al sinds ik een jaar of vier ben. Mijn vader is jaren mijn trainer geweest, maar in de moeilijke jaren heb ik gekozen voor een andere trainer om zo mijn droom te kunnen verwezenlijken”. Doelstelling van de inwoonster van Dieden is deelname aan de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar zomer.

Bodine Schoenmakers (foto facebook Bodine Schoenmakers))
Bodine Schoenmakers (foto facebook Bodine Schoenmakers)

Route naar Tokio

Om mee te kunnen doen aan de Olympische Spelen in Tokio moet Schoenmakers zich in april proberen te plaatsen bij het OKT in het Italiaanse Milaan. “Van elk continent mogen er twee speelsters naar de Olympische Spelen. De finale halen is voldoende om kwalificatie voor Tokio af te dwingen” zegt Schoenmakers. “Binnen nu en twee weken hoor ik van de Taekwondo bond of ik naar Milaan toe mag.”

Schoenmakers denkt dat ze in Milaan een hele goede kans maakt om kwalificatie voor de Spelen in Tokio af te dwingen. “De speelsters die ik tegenkom in Milaan daar heb ik ook op het EK tegen gespeeld. Ik kan van iedereen winnen, dus daarom denk ik ook dat het mogelijk is dat ik mij daar zou kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen”.

Financiële steun sponsoren

Om zich optimaal te kunnen voorbereiden op het OKT in Milaan en daarna de Olympische Spelen in Tokio zoekt Schoenmakers financiële steun van sponsoren, om haar droom te kunnen verwezenlijken.”Omdat er geen financiële steun komt van de taekwondo bond en de sport geen A-status heeft moet ik alle kosten zelf betalen. Met financiële hulp zou ik extra trainingskampen kunnen beleggen om optimaal in vorm in Milaan te staan en daarna op de Olympische Spelen.”

Sponsoren is volgens de Brabantse op allerlei manieren mogelijk. “Alle vormen van sponsoring zijn mogelijk. Ook het geven tot clinics behoort tot de mogelijkheden,” zegt een gedreven Schoenmakers die alles op alles wil gaan zetten om volgend jaar zomer te schitteren op de Olympische Spelen in Tokio.

Wilt u meer te weten komen over Bodine Schoenmakers. Neem dan eens een kijkje op haar website.

Taekwondoka Bodine Schoenmakers (rechts) met haar coach Giorgio Janmaat
Taekwondoka Bodine Schoenmakers (rechts) met haar coach Giorgio Janmaat