22 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Tadej Pogacar de sterkste in zeventiende etappe

Tadej Pogacar

Tadej Pogacar

Powered by WP Bannerize

Pogacar wint zeventiende etappe in de Tour

De gele trui had Tadej Pogacar al meer dan een week om de schouders, maar vandaag kwam er ook eindelijk een etappezege bij in de Tour de France. De Sloveen van wielerploeg UAE Emirates is hard op weg om zijn titel te prolongeren. Vandaag sloeg Pogacar zijn slag bergop op de Portet. De Deen Jonas Vingegaard eindigde op drie tellen achterstand als tweede en de Ecuadoriaan Richard Carapaz als derde.

Wilco Kelderman viel vlak voor de slotklim en kon de drie beste klimmers niet volgen op de Col du Portet. Hij kwam op 1.40 minuten van Pogacar gehavend over de streep en blijft de nummer zes van het klassement, met een achterstand van 8.06 minuten op het geel. Zijn podiumkansen zijn flink geslonken.

Jumbo-Visma-kopman Vingegaard klom ten koste van Rigoberto Urán naar de tweede plek in de algemene rangschikking. De Deense Tour-debutant geeft 5.39 minuten toe op Pogacar. Carapaz staat derde op 5.43, terwijl Urán (+7.17) nu de nummer vier is.

Wout Poels pakte vier punten en behield de leiding in het bergklassement. De Limburger kreeg er wel een grote concurrent bij, want Pogacar klom met stip naar de tweede plek, op negen punten van Poels.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites