Kramer en Anema uiten kritiek op Thialf

Al maanden word er gesproken van meewind in IJsstadion Thialf. Ook Nederlands beste ooit Sven Kramer heeft kritiek geuit op het beleid van het ijsstadion in Heerenveen. Dat zegt de 34-jarige Kramer in gesprek met het AD.

“Het maakt mij echt niet uit wie er wint in welke tijd. Maar ik wil wél een eerlijke pot schaatsen. Thialf is zo eager op een baanrecord, dat het doel kennelijk de middelen heiligt. Mijn sporthart bloedt.”

WC-rol

Ook coach Jillert Anema doet een boekje open over de meewind in het stadion. De Friese coach heeft zelfs een wc rol opgehangen om te kijken hoeveel wind er stond. “Die woei zeker zo’n 65 graden omhoog”, zegt Anema. “Overal en op alle plekken op de baan. Dan is er dus rugwind gecreëerd,” aldus Anema.

Thialf directeur Marc Winters liet in december al een keer vallen dat de meewind geen enkele rol speelt. Technisch directeur Maurits Hendriks van NOC*NSF heeft contact gehad met Winters en neemt de kritiek serieus. “Als sporters aanleiding zien hier iets over te zeggen, is er al genoeg reden om er goed naar te kijken. Ik heb Winters hierover gebeld. Maar ik heb geen vermoeden dat een wedstrijd actief gemanipuleerd is.”

Gerelateerd bericht

Geef een reactie