Fc Utrecht Sv Spakenburg

Spakenburg vernedert FC Utrecht in de Galgenwaard

SV Spakenburg is halve finalist in de TOTO KNVB Beker. De amateurs uit de 2e divisie vernederde FC Utrecht in eigen stadion met maar liefst 1-4.

FC Utrecht was voorafgaand aan de wedstrijd al gewaarschuwd want de gasten uit Spakenburg hadden eerder in dit bekertoernooi ook al in de Euroborg FC Groningen verslagen. Die waarschuwing leek niet bij de spelers van Utrecht te zijn doordrongen want het ging er tegen de amateurs niet alleen pijnlijk, maar ook verdiend met 1-4 af.

Spakenburg pakte brutaal de leiding via Wimilio Vink, die met een prachtige volley scoorde. Utrecht dacht snel in de tweede helft langszij te komen via Anastasios Douvikas, maar de goal werd na een VAR-ingreep afgekeurd wegens buitenspel.

Luuk Admiraal maakte na bijna een uur spelen de 0-2 bij een tegenaanval. Douvikas deed even later iets terug namens Utrecht, maar Masies Artien vergrootte twee minuten later weer de marge naar twee goals: 1-3. Floris van der Linden tekende voor de sensationele 1-4-eindstand.

Spakenburg is de derde amateurclub ooit die in de halve finales van de KNVB-beker staat. Eerder reikten IJsselmeervogels (1975) en VVSB (2016) tot deze ronde.

Kijk live sport via www.sportstream24.nl