Na storm, regen en sneeuw komt er natuurijs

Na storm, regen en sneeuw komt er natuurijs

12 januari 2017 Uit Door Sportredactie

SPORT IN NEDERLAND – De natuurijs liefhebbers wrijven zich al in de handen. Na het weekend gaan de temperaturen zowel s’nachts als overdag onder het vriespunt.

Maar voordat de temperaturen onder nul gaan moeten we in Nederland eerst afrekenen met storm, regen en sneeuw. De komende nacht kan er lokaal zich al een sneeuwdek vormen van 5 tot 10 centimeter. De meeste kans hierop is in het zuidoosten en oosten van Nederland.

Vrijdag komt er een actief lagedrukgebied onze richting op vanuit het noordwesten. Hierbij is  er met name in het kustgebied kans zware windstoten tot 100 km/u. Tijdens buien is er kans op hagel en (natte) sneeuw.

In het weekend dalen de temperaturen overdag naar circa 2 of 3 graden. In de nachten is er kans op lichte vorst. In het weekend blijft de kans op sneeuwbuien groot.

Na het weekend gaan de temperaturen zowel in de nacht als overdag onder nul waarbij het natuurijs lekker kan aangroeien.  Of we van een lange stabiele winterperiode kunnen genieten dat is nog maar even afwachten. Tot aan volgend weekend ziet het er voor schaats liefhebbend Nederland positief uit.

Sport in Nederland houd voor u de weersontwikkelingen in de gaten. Volg ons op twitter of op Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

De weersverwachting

Verwachte ijsgroei