24 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Sprinters krijgen weer de kans in tiende etappe

Tour (Foto Flickr)

Tour (Foto Flickr)

Cavendish jaagt op record van Merckx

Na een welverdiende rustdag gaat de Tour de France vandaag verder met een vlakke etappe. De sprinters krijgen vandaag weer de kans voor een etappezege.

Sprinten in Valence

De tiende etappe van de Tour de France begint vandaag in Albertville. Daar waar Bart Veldkamp in 1992 het goud veroverde op de 10.000 meter. De etappe is vandaag 190,7 kilometer lang en gaat naar Valence. Ondanks het peloton zich nog in de alpen bevind zal er niet flink geklommen hoeven worden. Er ligt alleen een puntje voor de bergtrui na 58,5 kilometer rijden op de Col de Couz. Voor de rest is het zo plat als een dubbeltje dus de kans op een massasprint in de straten van Valence is groot.

Etappe 10 Albertville - Valence
Etappe 10 Albertville – Valence

Als we de kanshebbers er voor vandaag bij pakken dan is groene truidrager Mark Cavendish natuurlijk de grote favoriet voor de etappezege. De 36-jarige Cav jaagt deze Tour op het record van de Belg Eddie Merckx die 34 Tour etappes wist te winnen. Cavendish won er tot nu toe 32. Deze week zijn er drie vlakke etappes dus drie kansen om dicht in de buurt van het record van Merckx in de buurt te komen. Andere kanshebbers? Nacer Bouhanni, Cees Bol, Jasper Philipsen, Mads Pedersen, Danny van Poppel, Peter Sagan en Sonny Colbrelli.

Tour de France op TV

Powered by WP Bannerize

De tiende etappe in de Tour de France is natuurlijk vanmiddag ook live te zien op de televisie. Eurosport begint vandaag als eerste met de uitzending om 13.00 uur. De tiende etappe is te zien via Eurosport 2 en via de Eurosportplayer. Ook de NOS op NPO 1 en Sporza zenden de etappe uit, maar hun uitzending zal vanmiddag om 14.20 uur beginnen.

Alle informatie voor de tweede week in de Tour de France kan je ook vinden via deze link. Een overzicht met livestreams, uitslagen, podcast en alle andere informatie is te vinden via deze link.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites