Algemeen Schaatsen Alternatieve Elfstedentocht Weissensee Marathonschaatsen Sportnieuws

Sport in Nederland gaat Team Smit Consultancy volgen op de Weissensee

Warm aankleden voor de marathon op natuurijs
Team Smit Consultancy
van links naar rechts Rixt Hoogland, Anke Breunis, Thirza Gorkink, Paulien Verhaar, Lillian Temmink en Babette Buitenhuis

Over een week gaan de marathonschaatsers naar de Oostenrijkse Weissensee om zich voor te bereiden op de diverse wedstrijden met als hoogtepunt de Alternatieve Elfstedentocht.

Sport in Nederland gaat 10 dagen het team van Team Smit Consultancy volgen op de Weissensee. Het schaatsteam is sinds het seizoen 2018-2019 nieuw in het marathonpeloton en voor de dames word het de eerste deelname op de Weissensee.

“We zijn een nieuw team in de Topdivisie,” zegt schaatsster Babette Buitenhuis. “Alles is voor ons nieuw en we zien het echt als een leerjaar. We proberen vooral te leren hoe het allemaal werkt in het peloton”. Team Smit Consultancy heeft voor de toekomst genoeg ambitie maar dit seizoen willen de dames vooral gebruiken om te leren. “We hoeven echt nog niet te rekenen op podiumplekken”.

4 dames naar de Weissensee

Babette Buitenhuis (19) Thirza Gorkink (23) en Rixt Hoogland (23) rijden sowieso de wedstrijden op de Weissensee. Anke Breunis (20) reist wel mee met de groep maar of ze mag starten dat is nog even afwachten. “Anke is een regiorijdster en gaat sowieso mee naar de Weissensee,” aldus Buitenhuis.

Paulien Verhaar reist ook niet af naar de Weissensee. De 19-jarige schaatsster reist met Jong Oranje af naar de ISU World Cup junioren in het Finse Helsinki wat plaats vind op 26 en 27 januari. Lillian Temmink kan niet deelnemen aan de wedstrijden op de Weissensee omdat ze met een blessure kampt.

Vanaf maandag 21 januari zullen we het team van Team Smit Consultancy gaan volgen op de Weissensee. De dames zullen vanaf de Weissensee hun belevenissen delen met u.