De Friese derby tussen SC Heerenveen en SC Cambuur is zondagmiddag in een gelijk spel geëindigd. Het vermakelijke en spectaculaire duel eindigde in het Abe Lenstra stadion in 3-3.

Lees ook: Sparta knokt zich in blessuretijd naar een punt tegen AZ

De wedstrijd tussen beide Friese clubs was vanaf minuut een spektakel. In hoog tempo golfde het de hele wedstrijd op en neer. Toch kwam Heerenveen uit de startblokken omdat Tahiri op aangeven van Haye op vrije wijze de 1-0 tegen de touwen joeg.

Toch wist Cambuur terug te komen in de wedstrijd toen Uldrikis binnen een kwartier vrijstaand de 1-1 kon binnen koppen. Heerenveen wist nog voor rust weer de leiding te nemen. Uit een goed genomen vrije trap van Haye kopte van Hooijdonk de thuisploeg weer op een 2-1 voorsprong.

Na rust waren de rollen wat meer omgekeerd. Cambuur drong meer en meer aan, maar ook Heerenveen kreeg in de counter zo nu en dan wel kansen om de beslissende 3-1 te maken. Toen van Aken in de zestien meter Kallon vloerde kreeg Cambuur een strafschop die door Maulun benut werd.

De wedstrijd leek in 2-2 te eindigen, maar in de derde minuut van de blessuretijd zorgde Paulissen met een droge knal voor de 2-3. Cambuur leek voor het eerst sinds 28 jaar weer eens te gaan winnen in Heerenveen, maar in de 97ste minuut wist van Aken alsnog een nederlaag te voorkomen.

Scroll to top
%d bloggers liken dit: