27 maart 2024
Sparta

Sparta

Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond in de eredivisie in de slotseconden een punt weten te pakken tegen AZ. De wedstrijd op het Kasteel eindigde in 1-1.

Na een ruststand van 0-0 kwam AZ vlak na rust via Pavlidis op een 0-1 voorsprong. Pavlidis leek bij die goal buitenspel te staan, maar de camera positie was dusdanig lastig te zien dat de VAR hier over geen uitsluitsel kon geven.

Sparta wat sinds deze week word geleid door Maurice Steijn ging daarna op jacht naar een punt. Mijnans kreeg een dot van de kans op de 1-1 maar schoot over. Diep in blessuretijd wist van Crooy met een prachtig genomen vrije trap voor de verdiende gelijkmaker te zorgen.

Sparta blijft ondanks het gelijk spel laatste in de eredivisie met 26 punten. Ook PEC Zwolle en Willem II hebben 26 punten. Zondag speelt Willem II in Eindhoven nog PSV. Van de drie clubs hebben de Tilburgers het minste doelsaldo.