28 maart 2024
Spanje Naar Kwartfinale Ek Voetbal

Spanje naar kwartfinale EK Voetbal

Spanjaarden in spectaculair duel met 5-3 te sterk

Spanje heeft maandagavond op het EK Voetbal in een sensationele wedstrijd de kwartfinale bereikt. Spanje won na verlenging in Kopenhagen met 5-3 van Kroatië.

De wedstrijd tussen voormalig wereld en Europees kampioen Spanje en vice wereldkampioen Kroatië had alles in zich. Spanje beleefde een dramatische start doordat doelman Unai Simon een terugspeelbal van Pedri totaal verkeerd aannam, waardoor de bal in eigen doel belandde. Hoewel hij er nog met zijn voet aanzat, werd de eigen goal gegeven aan Pedri.

[wp_bannerize group=”Euro 2020 banner” categories=”101,967,922,64″]

Daarna bleef Spanje aanvankelijk de bovenliggende partij en zette het het overwicht om in drie treffers. Pablo Sarabia maakte vlak voor rust de 1-1 en Cesar Azpilicueta en Ferran Torres zorgden na de pauze voor de 2-1 en de 3-1. Spanje leek het in de slotfase helemaal weg te geven. Kroatïe dwong in de laatste vijf minuten een verlenging af door doelpunten van Mislav Orsic en Mario Pasalic, maar in de verlenging redde Alvaro Morata en Mikel Oyarzabal Spanje.

In de kwartfinales neemt Spanje het vrijdag in Sint-Petersburg op tegen regerend wereldkampioen Frankrijk of Zwitserland, die maandag om 21.00 uur tegenover elkaar staan in Boekarest.