16 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Spanje bereikt halve finale van het EK

Zwitserland - Spanje

Zwitserland - Spanje

Spanje na strafschoppen te sterk voor Zwitserland

Spanje heeft vrijdagavond met hangen en wurgen de halve finale bereikt van het EK Voetbal. De Spanjaarden wonnen na strafschoppen van Zwitserland.

Zwitserland had in de achtste finale al wereldkampioen Frankrijk het pootje gelicht en tegen Spanje waren de Zwitsers opnieuw dichtbij een nieuwe stunt. In de eerste helft was Spanje heer en meester en scoorde het via een eigen doelpunt van Zakaria de 0-1. Na rust bakte Spanje er niet in en kwam Zwitserland via en treffer van Shaqiri halverwege de tweede helft verdiend op 1-1.

Spanje leek rijp voor de slacht maar een dure rode kaart voor verdediger Freuler in de 77ste minuut leek Zwitserland de das om te doen. Spanje kreeg weer vat op de Zwitsers die er mondjesmaat nog maar uitkwamen. Ook in  de verlenging veranderde dit niet, maar Zwitserland wist met hard werken op de been te blijven.

Tijdens de strafschoppen serie ging het voor Zwitserland mis. Schär, Akanjii en Vargas misten en Oyarzabal scoorde de beslissende penalty, waardoor Spanje met de hakken over de sloot toch de halve finale bereikt van Euro 2020.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites