Softbalsters plaatsen zich niet voor Spelen in Tokio

Softbalsters plaatsen zich niet voor Spelen in Tokio

26 juli 2019 2 Door Sportredactie

De Nederlandse softbalsters doen volgend jaar niet mee aan de Olympische Spelen in Tokio. De ploeg van de Amerikaanse bondscoach Connie Clark verloor vrijdag op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Utrecht met 4-7 van Italië.

Door de nederlaag kan Oranje het OKT op Sportpark de Paperclip niet meer winnen. Alleen de winnaar plaatst zich voor de Spelen van volgend jaar.

Nederland ging donderdag al met 2-5 onderuit tegen Groot-Brittannië, waardoor er tegen Italië gewonnen moest worden om nog kans te houden op een olympisch ticket.

Begin deze maand verloor de formatie van Clark in de EK-finale van Italië (2-3), maar ditmaal kende de ploeg een droomstart en kwam in de eerste slagbeurt met 4-0 voor.

Nog in dezelfde inning werd pitcher Rebecca Soumeru vervangen door Ginger de Weert. Zij hield aanvankelijk stand, maar moest vervolgens in korte tijd drie homeruns toestaan.

Zaterdag komt Oranje nog in actie tegen Tsjechië, maar die wedstrijd is er een om des keizers baard. Italië strijdt met Groot-Brittannië om het olympisch ticket.