Pyeongchang 2018 Snowboarden Sportnieuws

Snowboardster Cheryl Maas 23ste op Slopestyle

PYEONGCHANG – Snowboardster Cheryl Maas heeft maandag niet kunnen imponeren op de slopestyle. De 33-jarige Maas werd slechts 23ste.  Het goud was voor de Amerikaanse titelverdediger Jamie Anderson (met een score van 83,00), gevolgd door de Canadese Laurie Blouin (76,33) en de Finse Enni Rukajarvi (75,38).

Vanwege het onstuimige weer werden de kwalificaties zondag al afgelast en de start van de finale begon later dan gepland. Bovendien gingen veel deelnamers vanwege de wind onderuit.

“In mijn ogen was het onverantwoord”, oordeelde Maas, die in beide runs ten val kwam op het Phoenix Snow Park en 23e werd van de 25 deelnemers met een score van 35,30. “Ik denk dat de wedstrijd voor zichzelf spreekt. Iedereen landde op z’n kont. Dan wordt het niet echt meer een wedstrijd. Het ging er nu meer om wie geluk had met de juiste weersomstandigheden.”

“Vanmorgen had ik echt het idee dat het zou worden afgelast. Ik sta er van te kijken dat ze dit door hebben laten gaan. De rijders en de coaches hebben over dat besluit niet zoveel te zeggen”, zei Maas over de keuze om de finale van de slopestyle door te laten gaan.

“Er wordt wel een beetje overlegd, maar uiteindelijk zijn het officials die bepalen. Zij hebben ook te maken met druk natuurlijk. Er staan mensen te kijken en je hebt de belangen van televisie. Als ze het weer gaan uitstellen, zijn ze bang dat het helemaal niet meer door kan gaan.”

Maas doet in Zuid-Korea voor de derde keer mee aan de Olympische Spelen. In Turijn (2006) en Sochi (2014) slaagde ze er eveneens niet in om een medaille te pakken. Ze komt in Zuid-Korea naast de slopestyle ook nog uit op het onderdeel big air.