Eredivisie Sportnieuws Voetbal

Situatie Abdelhak Nouri ‘redelijk stabiel’

Abdelhak Nouri, Ajax, Eredivisie

AMSTERDAM –  De situatie van Abdelhak Nouri is ‘redelijk stabiel’. Dat meldt de Volkskrant, dat in een groot artikel met de familie Nouri spreekt. ‘Appie’ is bij verlaagd bewustzijn.

Nouri wordt constant bijgestaan door iemand van zijn familie. Volgens Abderrahim (de broer van Nouri, red.) was er licht herstel te ontwaren in de tijd dat de voetballer in een revalidatie-kliniek lag. ‘Maar de situatie schommelt, ook omdat hij als voormalig topsporter meestal doodstil ligt en vitale spieren verzwakken’, schrijft de krant. ‘Abderrahim zegt dat hij soms reacties op het gezicht van zijn broer ziet. Hij meende een keer een glimlach te zien. Dat was het mooiste moment van zijn leven.’

Abderrahim vertelt ook over het moment dat de familie hoorde hoe erg de situatie met Appie was. “Mijn vader zat links naast me. Mijn moeder zat rechts. Mijn oom was er ook bij. De professor zei dat, als Appie ooit nog wakker zou worden, hij nooit meer zou kunnen lopen, praten, zelfstandig eten of zien. Mijn vader tikte me aan. Ik moest hem vasthouden. Hij viel weg. We hebben hem met de voeten omhoog gelegd, om het bloed naar het hoofd te laten stijgen”, aldus Abderrahim, die blijft bidden. “Die arts uit Miami zei: ‘Jullie zijn de beste artsen voor Appie, met jullie liefde en wil.”