27 maart 2024
Siem De Jong

Siem de Jong

Heerenveen knokt zich na 1-3 achterstand met 4-3 langs Feyenoord

SC Heerenveen heeft woensdagavond tegen Feyenoord op vrij bizarre wijze de halve finale bereikt van het TOTO KNVB Beker toernooi.

In het Abe Lenstra stadion wonnen de Friezen met 4-3, maar Feyenoord verspeelde een riante 1-3 voorsprong nadat aanvoerder Steven Berghuis met twee keer geel het veld moest verlaten. Daarna kantelde de wedstrijd en sloeg Heerenveen in de laatste 10 minuten hard toe.

Feyenoord stond door treffers van Bryan Linssen, Steven Berghuis en Lutsharel Geertruida op een 1-3-voorsprong toen Berghuis na zijn tweede gele kaart moest vertrekken. De Rotterdammers waren na de pauze juist sterk teruggekomen nadat Rami Kaib binnen een kwartier al de score had geopend.

Benjamin Nygren leidde de spectaculaire slotfase in de 81e minuut in met de aanslutingstreffer en vijf minuten later nam de negentienjarige Zweed ook de gelijkmaker voor zijn rekening. Siem de Jong maakte het Friese feest compleet door in de 88e minuut de 4-3-eindstand te bepalen.

In de halve finale nemen de Friezen het volgende maand op tegen Ajax. De andere halve finale gaat tussen Vitesse en VVV-Venlo.