Sepp Kuss wint de Vuelta van 2023

Vuelta 2023 Sepp Kuss

Kuss schrijft historie met eindzege in Vuelta

Sepp Kuss heeft de Vuelta van 2023 gewonnen. In de slotetappe naar Madrid kwam zijn eindzege niet meer in gevaar.

Het was voor Kuss een kwestie van op de fiets blijven zitten en finishen. Dat lukte en daarmee schreef de Amerikaan in Nederlandse dienst historie. Nog nooit won één team alle drie de grote ronden in een jaar. Kuss de Vuelta, Jonas Vingegaard de Tour de France en Primoz Roglic de Giro d’Italia.

Na afloop was Kuss dan ook erg opgetogen met zijn eindzege. “Dit is ongelooflijk. Ik ben nu vooral blij dat het klaar is”, vertelde Kuss na de slotrit. “Ik blijf mezelf. Het verandert mijn leven wel, maar ik kijk hierop terug met veel mooie herinneringen. Het moet nog even indalen. Dat heeft wel wat tijd nodig.”

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Formule 1 kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.

/