Selectie Nederland (vrouwen) voor WK volleybal

Selectie Nederland (vrouwen) voor WK volleybal

Zes debutanten in Oranje selectie voor WK volleybal

Bondscoach Avital Selinger heeft zijn selectie van Nederland voor het WK volleybal voor vrouwen bekend gemaakt. Fleur Savelkoel, Nika Daalderop, Jolien Knollema, Elles Dambrink, Eline Timmerman en Florien Reesink gaan voor het eerst in hun carrière een WK spelen.

Lees ook: Speelschema Nederlandse vrouwen op WK volleybal

Het WK volleybal voor vrouwen vind plaats in Nederland en Polen. Oranje speelt alle wedstrijden in het GelreDome in Arnhem. Aanstaande vrijdag begint het Nederlands vrouwen elftal aan het toernooi met een wedstrijd tegen Kenia. Op het WK treft Nederland in de groepsfase verder Kameroen, Puerto Rico, België en Italië. De beste vier landen per groep plaatsen zich voor de tweede ronde.

De volgende veertien speelsters zijn geselecteerd voor het wereldkampioenschap. Dat zijn de spelverdelers Britt Bongaerts en Laura Dijkema, de diagonalen Celeste Plak en Elles Dambrink, de passer/lopers Anne Buijs, Nika Daalderop, Fleur Savelkoel, Marrit Jasper en Jolien Knollema, de middenaanvallers Juliët Lohuis, Eline Timmerman en Tessa Polder en de libero’s Myrthe Schoot en Florien Reesink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.