28 maart 2024
Engeland

Engeland

Engeland knikkert Duitsland uit EK voetbal

Schade Jogi die Fußball-EM ist vorbei, Duitsland is dinsdagavond op Wembley gesneuveld op het EK. Engeland was met 2-0 te sterk voor de Duiters.

Het afgelopen weekend genoot de Duitse media van de uitschakeling van het Nederlands elftal in de achtste finale van het EK Voetbal. Amper twee dagen liggen ook de Duitsers uit het toernooi. Met een overwinning op Portugal, een gelijkspel tegen Hongarije en nederlagen tegen Frankrijk en Engeland hebben de Duitsers een bedroevend slecht Europees kampioenschap gespeeld. Net als in 2018 bij het WK Voetbal in Duitsland konden de Duitsers in een vroeg stadium naar huis. Het tijdperk van bondscoach Joachim Löw is na vijftien jaar uitgespeeld en Hans Flick zal moeten proberen om het nationale team weer kleur te gaan geven want eind volgend jaar wacht al weer het WK voetbal in Qatar.

Doelpunten in het laatste kwartier

De doelpunten vielen in het laatste kwartier. Raheem Sterling zette Engeland in de 75e minuut op voorsprong en Harry Kane besliste in de 86e minuut de wedstrijd, die werd gefloten door scheidsrechter Danny Makkelie. Thomas Müller, wiens interlandcarrière vlak voor het EK nieuw leven werd ingeblazen, zal de komende dagen minder goed slapen. Met nog acht minuten op de klok kreeg hij dé kans om Duitsland op gelijke hoogte te zetten, maar hij faalde in kansrijke positie oog-in-oog met Pickford. Het was de enige kans die Duitsland in de tweede helft kreeg.

Engeland zal het in de kwartfinale van het EK Voetbal gaan opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd Zweden – Oekraine die vanavond om 21.00 uur gespeeld zal gaan worden. De kwartfinales van het EK beginnen vrijdagavond. Dan speelt Zwitserland om 18.00 uur tegen Spanje. Om 21.00 uur staat de kraker tussen België en Italië op het programma. Zaterdagavond om 18.00 uur is het aan de Denen en de Tsjechen om de kwartfinale te bereiken. De wedstrijd Engeland tegen de winnaar van Zweden/Oekraïne staat gepland voor zaterdagavond om 21.00 uur.