21 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Schaatsbond ISU komt met de volgende nieuwe regels

Schaatsen

Schaatsen

Blokje aanraken betekend diskwalificatie

Over twee en een half week begint het nieuwe schaatsseizoen met de NK afstanden. De ISU heeft de nieuwe regels voor deze winter bekend gemaakt.

Blokjes

Een schaatser mag vanaf dit seizoen een blokje niet meer aanraken. Gebeurt dit wel dan volgt direct diskwalificatie. Voorheen moest de scheidsrechter nog beoordelen of het wegtikken van een blokje tot diskwalificatie leidde. Daarbij speelde ook mee of de bewuste schaatser bij het wegtikken met zijn schaats over de lijn was gegaan. Die interpretatie is nu niet meer nodig; het verplaatsen van een blokje betekent automatisch uitsluiting.

Een andere nieuwe regel heeft betrekking op de massastart. Een schaatser die een andere deelnemer hindert wordt gediskwalificeerd, terwijl de gehinderde schaatser een plek in een eventuele volgende ronde krijgt. Hiermee moet een einde komen aan het duw- en trekwerk bij met name de start.

Bij de teamsprint zullen de drie schaatsers voortaan een nummer op de helm dragen, zodat zij beter van elkaar te onderscheiden zijn. Voorheen droegen de drie schaatsers van een team nog een armband in verschillende kleuren.

Gratis Sport Kijken

Online sport kijken? Check dan eens de voetbal livestream pagina van Actueel Sportnieuws. Wil je online meerdere sporten gratis kijken dan kan je ook via deze livestream van Gratis Sport Kijken proberen om een livestream te vinden. Het laatste Marathonschaatsen en  schaatsnieuws is ook te vinden via Sport in Nederland.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites