29 maart 2024
Cambuur Naar De Eredivisie

Cambuur naar de eredivisie

Cambuur met 4-1 te sterk voor Helmond Sport

SC Cambuur keert na de zomer weer terug in de Eredivisie. Dankzij een 4-1 overwinning op Helmond Sport is promotie naar het hoogste niveau officieus.

SC Cambuur had op eigen veld een overwinning nodig om het promotiefeestje officieus te kunnen vieren. Heel even leek Jelle Goselink nog roet in het eten te willen gooien namens Helmond, maar de Leeuwarders stelden snel orde op zaken. Robert Mühren maakte na een klein halfuur gelijk en Issa Kallon maakte er nog voor rust 2-1 van. In de tweede helft liep Cambuur via een penalty van Mühren en een eigen doelpunt van Alec Van Hoorenbeeck verder uit.

Cambuur vergroot de voorsprong op Almere City FC daardoor tot vijftien punten. Daarmee kan de ploeg van De Jong promotie eigenlijk niet meer ontgaan. Zodoende heeft Cambuur – een jaar na het afbreken van het seizoen – alsnog de felbegeerde promotie naar de Eredivisie te pakken.

Ook enkele honderden fans verzamelden zich rondom het stadion om het officieuze kampioenschap te vieren. Over twee weken kan Cambuur mogelijk nog een feestje gaan vieren als het in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap kampioen kan gaan worden.