22 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Sakkari veegt Rus van de baan op Wimbledon

Arantxa Rus

Arantxa Rus

Sakkari met twee keer 6-1 te sterk voor Rus

Voor Arantxa Rus zit in het enkelspel het grastoernooi van Wimbledon er al weer op. De Griekse Maria Sakkari mepte Rus vakkundig van de baan.

Rus had tegen de verliezend halve finaliste van Roland Garros helemaal niks in te brengen en verloor beide sets met 6-1. Later op de dag,  mits het toernooi niet teveel onderbroken word door regenbuien komen ook Tallon Griekspoor en Kiki Bertens nog in actie op Wimbledon. Griekspoor neemt het op tegen de Duitser Alexander Zverev en Bertens moet zien af te rekenen met Marta Kostyuk uit de Oekraïne.

Lesley Pattinama-Kerkhove bereikte maandag als eerste Nederlandse al de tweede ronde van Wimbledon. Pattinama-Kerkhove de nummer 174 van de WTA-wereldranglijst verraste de Russische Svetlana  Kuznetsova de nummer 40 van de wereldranglijst. Pattinama-Kerkhove won die partij met 6-4 en 6-3.

Wimbledon live op televisie

Wimbledon word van 28 juni tot en met 11 juli ook live uitgezonden op de televisie. Eurosport zend alle partijen live uit op Eurosport 1, maar ook via de Eurosport Player kan je de komende twee weken live naar het toernooi kijken. Ook via Ziggo Sport en BCC One/Two kijk je vanaf vandaag tot en met 11 juli naar Wimbledon.

Nederlandse deelnemers Wimbledon 2021

Aan het grastoernooi in Londen doen dit jaar vijf Nederlandse tennissers mee. Bij de mannen wisten Tallon Griekspoort en Botic van de Zandschulp via het kwalificatietoernooi het hoofdtoernooi te bereiken. Bij de dames bereikte Lesley Pattinama-Kerkhove via het kwalificatietoernooi het hoofdtoernooi en zijn Arantxa Rus en Kiki Bertens wegens hun klassering op de wereldranglijst automatisch al geplaatst voor het toernooi.

Of de Nederlandse tennissers en tennissters ook kunnen stunten tijdens dit toernooi zal afwachten zijn. De ontwikkeling is wel goed dat we toch steeds meer wat Nederlandse tennissers zien doorbreken op de grotere toernooien. Vooral bij de mannen is die ontwikkeling goed te zien want Griekspoor en van de Zandschulp maken met kleine sprongetjes een opmars richting de top 100 van de ATP-wereldranglijst.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites