juli 1, 2022

Sport in Nederland | Sportnieuws

Vind hier het laatste nationale en internationale sportnieuws

Ryan Gravenberch naar FC Bayern München

1 min read
Ryan Gravenberch

Ryan Gravenberch

De kogel is door de kerk. Ryan Gravenberch gaat van Ajax naar FC Bayern München. Volgens de Telegraaf ontvangt Ajax circa 19 miljoen euro voor de middenvelder. Mocht Gravenberch met Ajax ook nog eens goed presteren dan ontvangt de club nog eens 5,5 miljoen euro extra.

Het duurde lang tot Bayern München en Ajax op één lijn kwamen over Gravenberch. De talentvolle 20-jarige middenvelder was zelf al in hoofdlijnen akkoord met de Duitse recordkampioen. Hij tekent voor vijf seizoenen, mits de medische keuring geen onverwachte problemen oplevert. In de Allianz Arena gaat Gravenberch bijna tien miljoen euro bruto per jaar verdienen.

Het transferakkoord tussen Bayern en Ajax kwam volgens De Telegraaf in een stroomversnelling, nadat het management van Gravenberch besloot af te zien van een nog groter deel van de commissie.

In München komt Gravenberch in elk geval één goede bekende tegen: Noussair Mazraoui maakte deze week al officieel de overstap. Gravenberch stond bij Ajax nog één jaar onder contract en wilde niet verlengen. Hij speelde 72 wedstrijden in de Eredivisie.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.