Russell klasse apart bij Grand Prix van Brazilië

George Russell

Russell wint op Interlagos eerste F1 Grand Prix

George Russell zal de Grand Prix van Brazilië nooit meer gaan vergeten. Op Interlagos won de Brit zondag zijn eerste Grand Prix.

De voortekenen voor de 24-jarige coureur van Mercedes waren na het winnen van de sprintrace van zaterdag al gunstig. Omdat Carlos Sainz (Ferrari) een onderdeel aan zijn motor moest laten vervangen startten Russell en diens ploeggenoot Lewis Hamilton vanaf de eerste startrij met daarachter de Red Bulls van Max Verstappen en Sergio Perez.

Verstappen vs Hamilton

En waar de Mercedessen plots vooraan mochten starten kon Verstappen sinds een lange tijd en voor het eerst dit seizoen achter de zilverpijlen gaan jagen. Helaas ging dat voor de wereldkampioen van 2021 en 2022 gauw mis. Verstappen passeerde Hamilton buitenom maar de Brit liet hem staan en dat koste de kopman van Red Bull zijn vleugel. Hamilton zakte net als Verstappen terug, maar hoefde niet naar binnen wegens schade.

Door het incident was het direct duidelijk dat Verstappen in Sao Paulo de race niet zou gaan winnen. Russell profiteerde het meeste van de botsing en niks kon een eerste Grand Prix overwinning nog in de weg gaan staan. In de slotfase werd het met een safetycar nog even spannend, maar Russell hield teamgenoot Hamilton van zich af en reed naar de overwinning.

Abu Dhabi

Volgende week is de laatste race van het seizoen. De coureurs reizen af naar Abu Dhabi waar zondagmiddag 20 november geracet zal gaan worden. De lampen gaan om 14.00 uur uit voor de race.\