Doping

Rusland voor vier jaar geschorst

Rusland gaan we niet zien bij de Olympische Zomerspelen in Tokio en bij de Winterspelen in 2022 in Beijing. Ook zijn Russische sporters uitgesloten van deelname aan het WK voetbal in 2022 in Qatar.

Antidoping comite WADA heeft de Russen geschorst voor gesjoemel met urine en bloedmonsters. De onderzoekscommissie van het WADA achtte vandaag in Lausanne overtuigend bewezen dat Rusland heeft geknoeid met urine- en bloedmonsters, die het na een moeizaam proces heeft verkregen uit het dopinglaboratorium in Moskou. Alles met de bedoeling om het gebruik van doping door Russische sporters te verdoezelen.

Rusland zal wél op het EK van 2020 aanwezig zijn. Volgens WADA is het EK geen meervoudig sportevenement of een mondiaal sportevenement, maar een regionaal evenement. Vier duels, waaronder een kwartfinale, zullen dus gewoon in Rusland gespeeld worden.

Ook de Champions Leaguefinale van 2021 in Sint-Petersburg gaat gewoon door.

In 2018 deden er 168 Russische atleten onder neutrale vlag mee aan de Winterspelen van Pyeongchang. In de atletiekwereld is Rusland al sinds 2015 verbannen.

Laat een antwoord achter