Ruim 600 mensen in quarantaine rondom Australian Open

Tennis (Foto PXhere)

Tennis (Foto PXhere)

Paniek in Melbourne waar een 26-jarige medewerker van een hotel positief testte rondom de Australian Open in Melbourne. Ruim 600 mensen moeten in quarantaine.

Daniel Andrews, de premier van de Australische staat Victoria, zei woensdag op een persconferentie dat vijfhonderd tot zeshonderd mensen die in Melbourne zijn voor de Australian Open in quarantaine moeten. Daar zitten ook flink wat tennissers bij.

Zij hebben mogelijk nauw contact gehad met de man die positief is getest. “Deze mensen zitten in quarantaine op hun hotelkamer tot ze een negatieve test hebben. Die tests zullen donderdag afgenomen worden”, aldus Andrews.

Momenteel zijn in Melbourne zowel bij de vrouwen als de mannen meerdere voorbereidingstoernooien op de Australian Open bezig. Volgens Andrews zal het speelschema van donderdag beïnvloed worden door de quarantaine, maar is er van afgelasting van de toernooien voorlopig geen sprake. Tennissers mogen weer in actie komen zodra ze negatief zijn getest.

Het is daarom nog steeds de verwachting dat het eerste Grand Slam-toernooi van dit jaar maandag van start gaat. “Het gaat om één coronageval”, aldus Andrews. “Het besluit is genomen: de Australian Open gaat volgende week door.”

 

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites

%d bloggers liken dit: