Ron Vlaar (35) stopt per direct met voetballen

Vlaar: “Het was moeilijker dan ik had gedacht”

Ron Vlaar stopt per direct met voetballen. De 35-jarige verdediger kampt al geruime tijd met een knieblessure waar maar geen verbetering in zit.

,,Gesprekken over een nieuwe rol zijn al gaande”, zo laat AZ weten. In de zomer verlengde hij zijn contract nog tot medio 2021, maar dat gaat hij dus niet uitdienen. Hij kwam dit seizoen tot slechts twee officiële wedstrijden. Op 15 september 2020 kwam hij tegen Dinamo Kiev (in de voorronde van de Champions League) voor het laatst in actie.

Vlaar wist al een paar dagen dat zijn voetballoopbaan erop zat. “Het was moeilijker dan ik had gedacht”, vertelt hij aan het AZ-clubkanaal. “Ik wist het zelf al even en op het moment dat ik het vorige week te horen kreeg, voelde ik het wel een beetje aankomen. Het was meer berusting dan een enorme teleurstelling. Echt balen dat het zo afloopt, maar uiteindelijk moet ik wel mijn gezondheid respecteren en is er ook nog een leven na het voetbal.”

Vlaar speelde tijdens zijn voetballoopbaan voor AZ, Feyenoord, Aston Villa en weer AZ. De sterke verdediger speelde ook 32 interlands voor het Nederlands elftal en wordt vaak geassocieerd met het WK van 2014, waar ‘Ron Beton’ de Oranje-defensie leidde en één van de uitblinkers was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *