Roel Hunting heeft dinsdag een dik persoonlijk record gereden bij de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. De 26-jarige inwoner uit Megchelen reed 50 minuten van zijn record af en kwam in een tijd van 8:25.25 over de finish.

Volgens Hunting waren de omstandigheden op de Weissensee ontzettend goed. “Het ijs was hard. Het was wel zwaar was omdat er wel veel scheuren in het ijs zaten dus het was flink opletten. Opzich was het allemaal wel te doen en het weer zat ontzettend mee. Vorig jaar hadden we dooiend sneeuwijs en dat was veel zwaarder.

Hunting had het vooral in de middag wel zwaar. “Het was flink afzien want ik heb veel lange stukken alleen moeten rijden omdat ik geen goede groep kon vinden. En dat ik dan dit record rijd verbaast me echt helemaal. In de een-na-laatste ronde dacht ik dat ik er nog twee moest maar het bleek er nog maar een te zijn. Dat gaf zoveel moraal op dat moment”.

De eerste tocht heeft Roel Hunting nu voltooid en nu is het herstellen. “Aanstaande vrijdag ga ik hem weer rijden, mits het lichaam genoeg hersteld is. En dat word direct een jubileum editie want dan rijd ik mijn tiende 200 kilometer hier op de Weissensee sinds 2016”.

Roel Hunting houd ook een eigen liveblog bij die je kan lezen door hier te klikken