8 april 2020

Sport in Nederland

Het actuele sportnieuws van eigen bodem

Roel Hunting

Roel Hunting reist ook in 2020 af richting de Weissensee. De inwoner uit het Overijsselse Megchelen kampte met een knieblessure maar is hier van op tijd hersteld.

Programma Weissensee KLIK HIER

Hunting die in 2019 de tocht maar liefst vier keer reed hakte begin december de knoop door. Hunting gaat in 2020 de tocht niet vier keer rijden maar komt pas in de tweede week naar Oostenrijk om twee keer de Alternatieve Elfstedentocht te rijden.

Vorig jaar maakte Hunting indruk omdat hij vier keer de tocht uitreed. Hij is een echte natuurijsliefhebber en hoopt ooit nog eens de Elfstedentocht te rijden. Vorig jaar liet Hunting in gesprek met Oudeijsselstreekvizier weten echt dat fel begeerde Elfstedenkruisje ooit te willen. “k ben namelijk lid van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden. Mijn vader heeft dat echte kruisje ooit gehaald. Zo’n echt kruisje, dat lijkt mij zó gaaf,” aldus Hunting.

Blessure

Hunting kampte de afgelopen periode met een knieblessure en kon daardoor weinig doen. “De voorbereiding heeft eigenlijk alleen maar uit fietsen bestaan. Uit voorzorg ben ik naar de fysiotherapie geweest en heb de voetbaltrainingen even links laten liggen. Ik denk dat ik op tijd ben hersteld volgende week ondanks dat de knie nog wat dis is heb ik er wel vertrouwen in.”

Volgende week rijd Hunting dus op de Weissensee twee Alternatieve Elfstedentochten. “Deze weel nog even de laatste voorbereidingen treffen en dan volgende week naar Oostenrijk,” aldus een enthousiaste Hunting. Sport in Nederland gaat Hunting volgen en zijn verslag is volgende week te lezen op onze website.