Algemeen Schaatsen Alternatieve Elfstedentocht Weissensee Sportnieuws

Roel Hunting kijkt uit naar Alternatieve Elfstedentocht

Roel Hunting (foto Charles Keijser)

Voor en tijdens de Alternatieve Elfstedentocht gaat Sport in Nederland deelnemers volgen. Zo ook de 26-jarige Roel Hunting uit Megchelen. De Gelderlander reed in 2018 zelfs drie keer de tocht op de Oostenrijkse Weissensee.

Drie keer de tocht rijden wij vroegen ons af waarom. “Nou ik weet het zelf ook niet eens. Ik denk ook een beetje om de grens op te zoeken,” zegt de Gelderlander tegen Sport in Nederland. In 2016 reed hij de tocht 2 keer ook voor het goede doel van KWF. In 2017 wist hij de tocht ook drie keer uit te rijden.

Hunting staat over het algemeen niet vaak op het ijs maar doet alles op de fiets. “Ik ben denk ik drie keer maar op het ijs geweest. Ik fiets dagelijks naar mijn werk en dat is heen en terug 40 kilometer,”zegt Hunting.

“Ook doe ik ik zo nu en dan nog wel eens mee aan een mountainbike tocht van 50 kilometer maar dat is dan ook het enige wat ik doen”. Hunting rijd op dinsdag 29 januari de Alternatieve Elfstedentocht. “Misschien rijd ik er ook wel 2 of 3 maar dat gaan we wel zien,” aldus een enthousiaste Hunting.

Hunting heeft ook een eigen blog. Via https://roelhunting.wordpress.com/ kun je ook zijn eigen Alternatieve Elfstedentocht verhalen lezen.

Gaat u ook naar de Weissensee en lijkt het u ook leuk dat we u gaan volgen? stuur dan een e-mail via info@sportinnederland.com dan nemen wij contact met u op. Wij zoeken nog mensen die voor de eerste keer naar de tocht gaan, wellicht bent u dat en hopen we dat u contact met ons opneemt.