Rodriquez wint 13e etappe in Vuelta

Rodriquez wint 13e etappe in Vuelta

7 september 2018 0 Door Sportredactie

Herrada blijft in de rode trui

Óscar Rodríguez heeft vrijdag verrassend de dertiende rit van de Vuelta a España op zijn naam geschreven. De onbekende Spanjaard (23) van de procontinentale ploeg Euskadi-Murias was de sterkste vluchter op de vreselijk steile slotklim.

Rodríguez, die zijn eerste profzege boekte, kwam op La Camperona negentien seconden eerder over de streep dan de Pool Rafal Majka. De Belg Dylan Teuns werd derde op een halve minuut.

Formule-1-live-stream-gratis

Bauke Mollema zat al voor de vierde keer deze Ronde van Spanje in de goede vlucht. De Nederlander, die tweede werd in de vijfde én de negende rit, kon op de moordende slotklim niet meedoen om de ritzege. Hij eindigde als twintigste op 2.32.Jesús Herrada moest in de laatste twee kilometer lossen bij de groep met favorieten, maar de Spanjaard behield wel de rode leiderstrui.

De rit van 175 kilometer van Candás Carreño naar de top van La Camperona was de eerste van een zwaar drieluik in de Vuelta. De laatste 4,2 kilometer van de dertiende etappe had een gemiddelde stijging van 11,6 procent.

Dit weekend zijn er nog twee bergetappes in de Vuelta. De veertiende rit van zaterdag gaat over 171 kilometer van Cistierna naar de top van Les Praeres de Nava. De slotklim is smal en nog steiler dan die van vrijdag (3,8 kilometer à 13 procent).