Feyenoord FC Groningen

Robin van Persie scoort voor winnend Feyenoord

ROTTERDAM – Feyenoord heeft donderdagavond in de eigen Rotterdamse Kuip de thuiswedstrijd tegen FC Groningen weten te winnen. Robin van Persie maakte koud in het veld zijn eerste doelpunt voor de Rotterdammers sinds 13 jaar en 354 dagen. Feyenoord won het duel met 3-0.

Feyenoord was tijdens de eerste helft de bovenliggende partij. Het was overigens Groningen dat al na een paar minuten de eerste kans kreeg: Yoëll van Nieff schoot een vrije trap op de lat. Daarna was het louter de ploeg van Giovanni van Bronckhorst die aanspraak maakte op een doelpunt.

Groningen-keeper Sergio Padt slaagde er echter in om zijn doel schoon te houden. Na de pauze trapte Feyenoord het gaspedaal in. Nadat Nicolai Jörgensen een grote kans op de 1-0 had gemist, was het zo’n acht minuten na rust alsnog raak. Op aangeven van invaller Bilal Basacikoglu – al voor rust kwam hij in de ploeg voor Sam Larsson – tikte Jens Toornstra mooi raak.

Het verzet van de gasten was definitief gebroken toen Jerry St. Juste er 2-0 van maakte. Op aangeven van Steven Berghuis scoorde de verdediger in de 72e minuut. Het absolute hoogtepunt moest toen nog volgen. Van Bronckhorst bracht Van Persie in de 78e minuut in. Enkele tellen later krulde de routinier met links fantastisch raak. De Kuip ontplofte.