Robert Gesink na valpartij uit de Tour

Robert Gesink na valpartij uit de Tour

Thomas en Martin kunnen na valpartij hun weg vervolgen

Het wielerteam van Jumbo-Visma moet de rest van de Tour de France doen zonder wegkapitein Robert Gesink. De 35-jarige Varsselelder kwam in de derde etappe van de Tour hard ten val.

In de derde etappe die in 183 kilometer van Lorient naar Pontivy gaat kwam Gesink samen met ploeggenoot Tony Martin ten val. De oorzaak van de val kwam omdat de Welshman Gerraint Thomas viel en Gesink en Martin over hem heen tuimelden. Gesink kwam bij die val hard terecht op zijn rechterschouder.

Powered by WP Bannerize

Martin kan snel zijn weg weer vervolgen, maar Thomas bleef eerst enkele minuten op de weg zitten. Toch stapte de voormalig winnaar van de Tour wel weer op om zijn weg te vervolgen. De oorzaak van de val kwam vermoedelijk omdat bij Thomas bij het passeren van een lage drempel zijn stuur uit zijn handen gleed.

Schelling kiest de aanval

Ide Schelling koos vandaag in de derde etappe van de Tour voor de derde keer op rij de aanval. Met de bollentrui om de schouders is het vertrouwen bij de 23-jarige renner van Bora-Hansgrohe groot. De kopgroep bestaat verder uit Cyril Barthe, Maxime Chevalier (B&B), Michael Schär (AG2R) en Jelle Wallays (Cofidis).

In de etappe van vandaag zijn er twee punten te verdienen voor de bergtrui op de Côte de Cadoudal en 30 kilomter van het einde ligt er nog een puntje klaar op de Côte de Plumeliau.

Geef reactie

Laat reactie achter