28 maart 2024
Arjen Robben

Robben speelt 80 minuten tegen Emmen

FC Groningen heeft zondagmiddag in de eredivisie een ruime overwinning geboekt op FC Emmen. Aan de Oude Meerdijk won Groningen mede door de inbrengen van Arjen Robben met 0-4

Arjen Robben begon in de basis en hield het op het Emmer kunstgras 80 minuten vol. De 37-jarige aanvaller die maanden kampte met blessureleed oogde fit en was vooral ontzettend bepalend. Bij de 0-2 en 0-3 leverde Robben een assist. Bij de 0-2 bediende Robben aanvaller Da Cruz met een slim genomen vrije trap over de grond die Da Cruz kon binnentikken. Bij de 0-3 deed Robben het met een prachtige steekbal op wederom Da Cruz die kon afronden.

Arjen Robben FC Groningen

FC Groningen stond bij de rust op een 0-1 voorsprong door een treffer van linksback van Hintum die een vrije trap van Ludqvist bij de tweede paal tegen de touwen kopte. De 0-4 was ook van hele goede kwaliteit. Itakura zetten met een prachtige pass invaller Abraham vrij voor doelman Verrips. Abraham schoof de bal in de verre hoek.

FC Groningen lijkt door de overwinning zeker van deelname aan de play-off voor Europees voetbal. De ploeg van Robben stat zevende met zes punten voorsprong op Heracles en Sparta en FC Groningen heeft een beter doelsaldo dan de andere ploegen. FC Emmen blijft met 24 punten zestiende en moet nog vol aan de bak om rechtstreekse degradatie of nacompetitie te ontlopen.