Boksen Sportnieuws

Rematch Rico vs Badr mogelijk in september

Rico vs Badr, Kickboksen

Rico vs Badr op Nederlandse bodem

AMSTERDAM – Als het aan Rico Verhoeven wordt de rematch tegen Badr Hari in september van dit jaar nog gevochten. Dat zei de 28-jarige Brabander bij BNR Nieuwsradio.

Badr Hari maakte drie week geleden nog zijn comeback in Amsterdam waar hij won van Hesdy Gerges bij Glory 51. Na zijn geslaagde terugkeer hintte al op een rematch tegen Verhoeven. ,,Laat ik wat duidelijkheid verschaffen. Ik wil in september ergens in Nederland tegenover Hari staan”, zei Verhoeven.
Begin december liet Mike Passenier, de trainer van Hari, weten dat een nieuw gevecht met Verhoeven wat hem betreft in de Arena gaat plaatsvinden. “Ik hoop dat het groots gebeurt. En dan praat ik over de Arena, dat soort dingen. In Oberhausen moeten we het niet meer doen”, zei hij.

Verhoeven mag zich al sinds 2013 de wereldkampioen van Glory noemen. De ‘King of Kickboxing’ verdedigde zijn titel nu in totaal zes keer met succes.
Hij maakte na zijn overwinning op Ben Saddik al van de gelegenheid gebruikt om Hari uit te dagen voor een nieuw gevecht.
Hari hintte na zijn gewonnen rentree tegen Gerges vervolgens op een rematch tegen Verhoeven. “Dit gevecht was mijn boodschap aan hem. Ik heb laten zien dat er niets mis is met mijn conditie en mijn fysieke gesteldheid. Ik ben sterk en fit”, voegde hij eraan toe.