Formule 1 Sportnieuws

Ricciardo heeft goede hoop voor 2018

Formule 1, Max Verstappen

SPIELBERG – Daniel Ricciardo is van mening dat Red Bull de favoriet kan zijn voor de wereldtitel, mits het team zijn zaken goed voor elkaar heeft aan het begin van het nieuwe seizoen.

“We zijn afgelopen jaar niet geweldig begonnen, maar hebben ons fantastisch ontwikkeld tijdens het seizoen”, blikt de Australiër donderdag terug tegenover Autosport. “Als we 2018 goed beginnen, kunnen we de favoriet zijn.”

“Aan het begin van dit jaar was zowel het chassis als de motor een probleemgeval. Maar ons chassis is sterk verbeterd gedurende het seizoen”, zegt de Australische teamgenoot van Max Verstappen.

“Ik denk dat we gewoon de verkeerde weg zijn in geslagen met de ontwikkeling van de auto voor het begin van het seizoen”, vervolgt Ricciardo.

Hij denkt dat Red Bull in 2017 een kampioenswaardige auto had kunnen hebben als het goed aan het jaar begonnen was. “Als we aan het begin even goed als Ferrari en Mercedes waren geweest, dan had we met onze goede ontwikkeling tot het einde kunnen strijden om de prijzen.”