Formule 1 Sportnieuws

Red Bull Racing wil verder met Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo, Formule 1

Ook Mercedes en Ferrari flirten met Ricciardo

Red Bull Racing wil Daniel Ricciardo graag bij het team houden. De Australiër heeft een aflopend contract maar Red Bull is zeer tevreden over Ricciardo en wil hem graag langer aan zich binden.

Want geruchten vertellen dat Ferrari en Mercedes wel eens in de race zouden kunnen zijn voor de sympathieke Australiër. Teambaas Christian Horner wil de 28-jarige Ricciardo koste wat kost bij Red Bull houden. “Hij bevindt zich nu absoluut op zijn hoogste niveau, dat is in mijn ogen al een paar jaar zo. Hij heeft de juiste balans tussen ervaring en snelheid gevonden. Qua inhalen is hij één van de beste coureurs van de grid en zijn inschattingsvermogen, wat betreft het beoordelen van een gat, het afremmen voor en het nemen van de bocht, is superieur.”

En waarom zou Ricciardo überhaupt willen overstappen, vragen ze zich bij Red Bull af. “Volgens mij heeft Daniel het naar zijn zin bij Red Bull. Als we hem dezelfde auto als in China kunnen geven, waarom zou hij dan ergens anders naartoe willen?” Toch valt er over de auto wat te zeggen. Ondanks zijn zege viel hij al 1 keer uit. “In Bahrein had hij een batterijprobleem en in China ging de turbo kapot (tijdens VT3) wat hem veel tijd op het asfalt heeft gekost”, zei Horner op de website van de Formule 1. “Op een gegeven moment kom je op een punt waarop je je gaat afvragen wat het volgende is, maar dit, een overwinning in deze fase van het seizoen, is een geweldige boost voor het vertrouwen. Alles ligt nog wijd open.”

Lees nu ook:  Engelse en Italiaanse interesse voor Hans HateboerReageer op dit artikel

Please Login to comment
  Subscribe  
Abonneren op