1 maart 2024
Renske Bruinsma

Renske Bruinsma

“ik vond het ’t niet waard om mezelf zo kapot te rijden”

Het was vrijdag een loodzware dag voor de deelnemers van de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee.

Donderdag dooide het flink op de Weissensee, en dat zorgde ondanks een nachtje vorst naar vrijdagmorgen voor een zware tocht. Renske Bruinsma stond s’morgens samen met vader Jery aan de start, maar Jery besloot al na 1 ronde te stoppen. “Mijn vader toch te angstig om te vallen en is hij gestopt”.

Jerry Bruinsma En Dochter Renske Bruinsma Voor De Start Van De Aew 2024

“Ik ben alleen door gegaan en zat er op een gegeven moment best lekker in en kreeg toch het idee dat ik op die manier de 200 wel uit zou rijden. Tot om 11:30 de temperatuur zo omhoog ging en de kwaliteit van het ijs zo snel achteruit ging. Ik ging op een gegeven moment bij elke slag een centimeter het ijs in. Na het negende rondje waarbij 112,5 km erop zat ging ik rekenen en kwam ik erop uit dat ik met dat tempo het niet binnen de tijd ging halen. Ik heb nog een rondje geschaatst, wat je nog schaatsen kon noemen, en toen ben ik gestopt. Ik baalde er enorm van, maar ik vond het t niet waard om mezelf zo kapot te rijden terwijl ik het toch niet ging halen. Ik heb uiteindelijk 125 km geschaatst in 7 uur en 6 minuten. Gelukkig heb ik evengoed een medaille gekregen voor de prestatie tocht van 100 km. Daarna ben ik nog 2 vrienden van mij gaan aanmoedigen die het wel hebben gehaald”, aldus Renske Bruinsma vanaf de Weissensee.

Kijk nu live sport via www.sportstream24.nl