1 maart 2024
Vader Jery En Dochter Renske Bruinsma

Vader Jery en dochter Renske Bruinsma

Van Musical van de Elfstedentocht naar de Weissensee

Renke Bruinsma en haar vader Jery doen op 26 januari mee aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.

Renske (25) en vader Jery (62) hopen als het meezit dat ze zelfs twee keer de tocht te mogen gaan rijden in Oostenrijk. In 2023 reden ze de tocht ook en met succes want beiden haalden na 10 uur en 15 minuten de finish. Dochter Renske rijd in Oostenrijk de tocht voor de tweede keer. Vader Jery doet voor de 26ste keer mee op de Weissensee.

Minder zwaar dan verwacht

In 2023 was de baan in Oostenrijk klein en smal, maar zowel dochter als vader wisten op karakter de 200 kilometer uit te rijden. “Ik vond het minder zwaar dan verwacht”, aldus Renske Bruinsma. “Mijn vader zei al dat je onderweg de man met de hamer wel tegen komt, maar dat gebeurde gelukkig niet. Je voelt vooral je rug vooral, maar ik bleef positief. Vooral de steun van alle mensen op en naast de baan helpen je door de moeilijke momenten heen”.

Rense Bruinsma En Haar Vader Jery Bruinsma Op De Weissensee In 2023

Bruinsma doet er ook veel voor om goed getraind naar Oostenrijk af te kunnen reizen. “Ik train zo’n vier uur per week. Één uur op de ijsbaan in Haarlem en twee keer in de week 1,5 uur op de ijsbaan in Alkmaar. In Haarlem ben ik lid van de schaatsvereniging en krijg ik ook echt een uur les. In Alkaar is het meer de baan van mijn vader en daar rijden we dan ook voldoende rondjes”.

Musical Elfstedentocht

Renske Bruinsma heeft nog een extra schaatspassie. “Ik ben figurant in de musical van de Elfstedentocht. Ik heb me aangemeld toen ik de nieuwsbrief kreeg. Ik moest daarna auditie doen in Leeuwarden en ben daar uitgekozen om als figurant mee te kunnen doen. Ik heb mijn vader er enorm mee verrast dat ik mee ging doen in deze musical”.

En Bruinsma vind het ontzettend leuk om mee te doen in deze musical die verlengt is tot in april. “Alles is Elfstedentocht. Er is Koek en Zopie, een café en zelfs een hel van het noorden ruimte waar je de kou kunt ervaren. Tijdens de musical sta ik ongeveer een half uur op het ijs. We rijden dan rondom het publiek. Het is fantastisch om te doen”, aldus Bruinsma.

Kijk nu live sport via www.sportstream24.nl